Minden élőlény biofotonokat, vagyis fényt bocsát ki. Ez a kvantumfény szabad szemmel nem látható, mivel olyan gyenge erősségű, de ún. fotomultiplikátorok segítségével jól kimutatható.

Az olasz tudós, Paolo Manzelli szerint a bifotonok, amelyek kvantumfizikai részecskék, megegyeznek azzal, amit a keleti tanítások finom energiának neveznek. Az élőlények “biofotonmezője” valójában az, amit auránként ismerünk.

Az átlagos ember szeme nem látja a bifotonokat, azaz az élőlények által kibocsátott “élő fényt, azonban mindig is léteztek olyan érzékeny személyek, akik képesek voltak tudatosan is érzékelni ezt  a kvantumenergiát. Ez a kommunikáció egy “rejtett” formáját is jelenti az élőlények között.

A biofotonok tudományát még nem ismerik el kellőképpen, mivel viszonylag csak kevesen értik meg a kvantumfizikát. Holott ezt a tudást az élet számos területén nagyon jól lehet hasznosítani. Például a daganatos betegségek korai diagnózisában is nagyon fontos szerepet tölthetne be, mivel a beteg sejteknek megváltozik és lecsökken a biofoton kibocsátása.

Forrás:

http://www.ilcambiamento.it/articoli/i-biofotoni-la-salute-viene-dalla-luce