elektron  Dr. Fred Alan Wolf szellemi fény misztika kvantumfizika

A spirituális és misztikus tanoknak azt róják fel a materialisták, hogy olyan dolgokat állít, amelyek nem bizonyíthatóak tudományosan, és nem kézzel foghatóak. Ilyen pl. a szellemi fény érzékelése, amely egy spirituális gyakorlónak teljesen egyértelműen létező jelenség. De ilyen Isten, a tudat, a szubtilis testek, a csakrák, a finom energiák,  stb., érzékelése is. 

Az energiagyógyítás során például a gyógyító finom energiákat juttat a testbe, amelynek pozitív hatásai abban egyértelműen megnyilvánulnak. Vagyis a gyakorlatban visszaigazolódik a létezése, habár eredetileg átlagos látás számára és a mikroszkópok számára ez az energia nem érzékelhető. 

A tudomány sok képviselőjének ilyen jellegű kritikája után azt hihetnénk, hogy a tudomány csupa olyan jelenséget használ fel az elméletei során, amelyek egyértelműen megtapasztalhatóak, pl. láthatóak legalább mikroszkóppal. Azonban ez nem így van. A tudomány is tele van misztikus elemekkel, pl. a mindenki által ismert elektront még soha senki nem látta még tudományos eszközökkel sem. Csupán következtetnek a létezésére, azaz a fenti atommodell pusztán szemléltető eszköz, de még senki nem látta a valóságban.

Ezt Dr. Fred Alan Wolf kvantumfizikus fedte fel egy előadásában 2019. februárjában. A még soha senki által nem látott elektron azonban a kvantumfizika egyik alapvető eleme, és a róla szól tanok nélkül nem létezne egy sor mai modern technológiai eszköz, pl. a számítógép, a laptop, stb. Vagyis az elektron valójában Istenhez, a lélekhez, a szellemhez, a finom energiákhoz hasonló misztikus, azaz “láthatatlan” jelenség, és ismerete mégis tudományos ténynek számít.  

Az elektron azért láthatatlan még hatalmas nagyítású elektron mikroszkóp használatával is, mivel kiterjedése kisebb, mint a látható fény hullámhossza.  Ilyen értelemben azonban a szellemi fény, vagyis a tudat fénye is létezhet, ha az elektron létezik.