tertaéder csillag MerKaBa platóni testek energiamátrix átlényegülés

Ezoterikus körökben gyakran lehet hallani a MerKaBa szót. Többnyire azonban igen “elszállt” jelentéseket kötnek hozzá, valami csoda járműként tekintve rá, amellyel el lehet hagyni a fizikai világot, stb. Ennélfogva eddig nem nagyon keltette fel az érdeklődésemet, hogy miről is van szó. 

A kvarckristályok szerkezete után kutatva azonban a maga teljesen világos geometriai forma minőségében jelent meg szemeim előtt a MerKaba egy írásban. Kiderült, hogy valójában két speciális módon egymásba illesztett tetraéder, azaz szabályos háromszög testet neveznek úgy, hogy egyiptomi MerKaBa. A tetreéder egyben platóni test is, és két ilyen formában egymásba helyezett különleges geometriai test elsősorban tetraéder csillag néven ismert.

Maga MerKaBa szó ősi egyiptomi eredetű. A szót alkotó három szótag önálló szavakat takar. A “Mer” egy speciális fénymezőt jelent, amelyet két egyazon térben ellentétes irányban mozgó fényenergia hoz létre. A “Ka” az egyéni szellem. Míg a “Ba” a szellem megtestesült megnyilvánulását, azaz a testet jelöli.   

Az ókori egyiptomiak különleges szakrális geometriai és spirituális tudással rendelkeztek, amelyeket különleges titkos beavatási szertartások keretében osztottak meg az arra érdemesekkel. Így habár a MerKaBa, mint geometria forma megmaradt az ősi tudásukból, és alapvető szinten a szót alkotó három szó magyarázata is, igazából csak az érthette meg, hogy miről is van szó, aki átélte ezeket a beavatásokat. 

A  MerKaBa azonban a modern tudósok fantáziáját is megmozgatta. Ma úgy lehet értelmezni ezt a geometriai formát, mint olyan különleges energia mozgások “térképét”, amelyek alapvetően határozzák meg az élet keletkezését és létezését. A MerKaBa ilyen értelemben egy specifikus energiamátrix szimbóluma. 

Természetesen mint minden szakrális geometriai forma segíti a lélek, a szellem és test tisztulását, “kifényesedését”, magasabb rezgész szintre emelkedését. Bizonyára ezért tekintenek rá a halhatatlanságra vágyakozók, mint valami speciális járműre, ami átviszi a túlvilágra még a testet is.  Ott azonban nem létezik az öt elem, így az ottani fénytest már egy teljesen más minőség, mint az itteni fizikai test.