aura pránikus test csakrák nadik

A finom energetikai testjeink is sajátságos felépítéssel rendelkeznek. Az éter, vagy pránikus test a nadikból, az energiacsatornákból, és a csakrákból, ún. energiaörvényekből áll. 72 ezer kisebb nagyobb nadiból épül fel ez a finom energetikai testünk, amelyekben a prána, a vitális energia áramlik. A csakrák pedig, azokon a pontokon helyezkednek el, ahol a nadik keresztezik egymást. Ezek száma is 70 ezer felett van, de a 7 főcsakra a legismertebb.

A csakra szanszkrit szó, azt jelenti, hogy kerék vagy kör.  A csakrák biztosítják a nadirendszerben az energia keringését, valamint energiaátadó illetve energiafelvevő "állomások" is a külvilág és a pránikus test, valamint a fizikai test között. A csakrák akkor működnek jól, ha kiegyensúlyozott, harmonikus energiaáramlást biztosítanak. A túl- és az alulműködésük is problémát okoz. 

A csakrák és a nadik tanát az ősi indiai jógik dolgozták ki meditációs megfigyeléseik révén. Majd azt évezredeken át tovább adták a tanítványaiknak, így megőrizve ezt a különleges tudást a mai kor számára is. A mai spirituális gyakorlók is meg tudják tapasztalni finom érzékelés kifejlesztésével ezt a különleges finomenergia "szerkezetet", testet.

A csakrák és a nadik ismeretével már az aura szintjén kezelni lehet a problémákat, mielőtt azok még a fizikai szinten megjelennének. 

Forrás:

https://yoganride.com/cosa-sono-i-chakra-come-funzionano-e-una-speciale-sequenza-per-prenderci-cura-di-loro/