Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A testünk egészsége alapja a folyadékkristályos állapota

Dr. Mea-Wan Ho kvantumbiológus szerint az élő szervezetek teljes mértékben folyadékkristályokból állnak a sejtektől kezdve az extracelluláris mátrixig, vagy a kötőszövetekig. A folyadékkristályok az anyagnak egy köztes állapota az ásványi kristályok és a folyadékok között. A folyadékkristályok is hasonló magas szintű rendezett szerkezettel bírnak, mint a szilárd kristályok, de egyben mobilak és rugalmasak is, és így érzékenyek a különböző ingerekre.

A folyadékkristályos állapotának köszönhetően képes a szervezetünk koherens egészként működni, és a lehető legjobban ellenállni az entrópiának. Az entrópia az energiavesztés miatt beálló rendezetlenség, káosz a különböző rendszerekben. A folyadékristályos állapot gyors, azonnali információátvitelt biztosít az egész szervezeten belül, így az képes szervezett egészként működni. 

A folyadékkristályok érzékelik a gyenge elektromágneses mezőket is. Így a tudati és érzelmi állapotunk, amely szintén elektromágneses mező hatással van a testünk molekuláris szerkezetére. A tudat rendezettsége a fizikai szinten is rendezettséget harmóniát eredményez. Minél rendezettebb a szervezet, annál tisztább a folyadékkristályos szerkezete, és annál egészségesebbek vagyunk.

 

 

0 Tovább

A spirál az élet alapvető teremtő formája 

A szakrális geometria egyik fő alakzata a spirál. Az univerzum minden szintjén visszaköszön a spirális forma a galaxisoktól kezdve a növényeken át az állatokig és a kristályokig, valamint az emberi testben is meghatározó szerepe van. A DNS és a fehérjék is spirális formát alkotnak, valamint a fülcsiga is. Továbbá a kvantumrészecskék spinje is spirálos mozgás.

A spirituális tanítások mindig is nagyon mély jelentéseket kapcsoltak a spirális formához. A kínai jin-jang is spirálként felismerve lehet igazából értelmezni a teremtés jelképeként.  Minden kultúrában megjelenik a spirál jelképe. Jelenti a szellemi fejlődést, az átalakulást, a teljességet, az isteni energiával való töltekezést, az élet forrásenergiáját, és így tovább. 

Az indiai jógában maga kundalini is egy energiaspirál, amely a gerinc körül felfelé haladva juttatja el az életenergiát minden csakrához és szervhez. Sőt maguk a csakrák is spirálos mozgást végző energiaörvények, amelyek a nullponti mezőből, vagy éteri mezőből transzformálják át az energiát az emberi testbe.

Az éter létezését a múlt század elején törölték a nyugati tudományból, mivel nem azt tudták bizonyítani. Az 1990-es évektől azonban megszületett a kvantumfizika alapján az éterfizika tudománya. Ennek volt egyik fő előfutára Nikolai Aleksandrovich Kozyrev orosz asztrofizikus. Kozyrev szerint minden anyagi test az éter óceánjába merül bele. Ez a mező spirálisan mozgó torziós energiával rendelkezik. 

Az interneten számos tanulmány található, amely a kvantumrészecskék spirálos természetével foglalkozik, amelyek az atomok és az anyagi világ építőelemei. Ezáltal érthetővé válik, hogy a spirális forma és mozgás valóban az élet alapját képezi. 

 

 

0 Tovább

A kristály, mint megszilárdult fény

Az angol nyelvű kristály meghatározásokban elterjedt az az állítás, hogy a “Krystallos” görög eredetű szó, amelyből a megnevezés ered, azt jelenti, hogy “megfagyott, megdermedt fény” (frozen light) . A görög szó jelent még az etimológiai magyarázat szerint jeget is, és a “kryos” fagy szó áll mögötte. Ez utóbbi pedig a “kreus” “megdermedni, megyfagyni, kérget alkotni” jelentésű tőből származik. 

A kristály, mint megszilárdult fény megfogalmazás, egy olyan honlapon is megtalálható, amely az IBM neves vezető kutatómérnökéhez, Marcel Vogelhez köthető. Már pedig Vogel nem akárki a kristály témában, hanem egy olyan tudós, aki többek között az első folyékony kristályos képernyőt hozta létre. Így illendő komolyan venni, hogy nem csupán valamiféle ezotérikus álmodozásról csupán van szó, hanem tudományos valóságról.

Az interneten kutakodva “crystalls frozen light” keresőszóval érdekes kutatási hírekre lehet találni, amely szintén azt mutatja, hogy a mai tudomány számára is valami különleges dologról van szó. Több kutatócsoport is kísérletezett a fény megszilárdításával, azaz kristályos állapotba hozásával. 2014. szeptemberében például a Princeton Egyetem fizikusai vittek fényt kristályszerű állapotba. 

Kristálymeditációkban is meg lehet tapasztalni ezt a jelenséget. És immár tudományos eszközök és műszerek is képesek erre. Habár a spirituális megtapasztalás a tudományos bizonyíték nélkül is érvényes a gyakorló számára, mindig nagyon érdekes a tudósok szempontjából is megpróbálni értelmezni a jelenséget.   

0 Tovább

Miért olyan különlegesek a kristályok?

A drágaköveket és féldrágaköveket már évezredeket óta különlegesen értékesnek tartják. Továbbá a gyógyításban is alkalmazták őket az ősi kultúrákban, és ma is ismert a kristálygyógyászat. A kristályokat a modern technikai eszközben is széles körben felhasználják. Például a számítógépekben is alkalmaznak speciális kristályokat magas szintű információ tároló képességük miatt. 

A kristályok nagyon különleges szerkezettel rendelkeznek. A molekula szerkezetük a lehető leggazdaságosabban tölti ki teret, így magas szintű rendezettséget képviselnek. Egységes, konvergens és harmonikus rezgési információ közvetítésére képesek. Ezáltal egy másik energiamezővel kapcsolatba lépve képesek azt szinkronizálni, összhangba hozni.

Ebben rejlik a gyógyító képességük is. A betegségek energetikai szinten ugyanis mindig torzult energia mezők eredményei. A kristályok azonban képesek visszaadni a test molekuláinak, sejtjeinek az eredetei egészséges rendezettségét. Testünkben az egyik legfontosabb folyékony kristály a víz, de azonkívül más kristályos rendszerek is vannak benne, mint pl. a vér és nyirok.

A legalapvetőbb szinten minden rezgés és energia. Így van ez az emberi test esetében is. A gondolataink és a érzéseink is rezgési információk. A különböző energiamezők pedig  folyamatosan kölcsönhatásban állnak egymással. 

Forrás:

https://www.healyourlife.com/how-crystals-work-the-science-of-crystal-healing

 

0 Tovább

Utolsó kommentek