A drágaköveket és féldrágaköveket már évezredeket óta különlegesen értékesnek tartják. Továbbá a gyógyításban is alkalmazták őket az ősi kultúrákban, és ma is ismert a kristálygyógyászat. A kristályokat a modern technikai eszközben is széles körben felhasználják. Például a számítógépekben is alkalmaznak speciális kristályokat magas szintű információ tároló képességük miatt. 

A kristályok nagyon különleges szerkezettel rendelkeznek. A molekula szerkezetük a lehető leggazdaságosabban tölti ki teret, így magas szintű rendezettséget képviselnek. Egységes, konvergens és harmonikus rezgési információ közvetítésére képesek. Ezáltal egy másik energiamezővel kapcsolatba lépve képesek azt szinkronizálni, összhangba hozni.

Ebben rejlik a gyógyító képességük is. A betegségek energetikai szinten ugyanis mindig torzult energia mezők eredményei. A kristályok azonban képesek visszaadni a test molekuláinak, sejtjeinek az eredetei egészséges rendezettségét. Testünkben az egyik legfontosabb folyékony kristály a víz, de azonkívül más kristályos rendszerek is vannak benne, mint pl. a vér és nyirok.

A legalapvetőbb szinten minden rezgés és energia. Így van ez az emberi test esetében is. A gondolataink és a érzéseink is rezgési információk. A különböző energiamezők pedig  folyamatosan kölcsönhatásban állnak egymással. 

Forrás:

https://www.healyourlife.com/how-crystals-work-the-science-of-crystal-healing