Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A spirális forma szellemi jelentései

spirál  egyensúly teremtés elmúlás belső középpont fény

A spirál a világ minden kultúrájában megtalálható, és számos szimbolikus jelentést kötnek hozzá. A spirális forma jelenti a halált és az újjászületést, a teremtést és az elmúlást. Ezt a jelentését a modern tudomány konkrétan is visszaigazolta. A kvantumrészecskék spirális formában jönnek létre és szűnnek meg.  

Amikor a spirál vonalát a belső középpontjából kifelé rajzoljuk, az isteni teremtést jelenti, míg az ellenkező irányban a visszatérést jelképezi az eredethez. Az óra mozgásával megegyező irányba forgó spirál azt jelenti, hogy létrejön valami a tudatban. Míg az óra mozgásával ellenkező irányba forgó spirál az én felé való visszavonulást jelzi, a belső világ felé fordulást.  

A középkorban a koporsókon és az oszlopfőkön többnyire a halhatatlanságot jelképezi, valamint azt, hogy a lélek tovább folytatja az útját. A spirál a görög ión oszlopfő fő motívuma is, és megtalálható a korinthoszi oszlopfőn is. A longobárd építészeti emlékek emlékeken is fontos díszítő minta. A kelták is széles körűen alkalmazták a spirál motívumot. 

A spirál a folyamatos fejlődés és növekedés jelképeke spirituális értelemben. Folyamatos úton vagyunk a belső központunk és a fény felé. A spirál középpontjában megtaláljuk a forráspontot, amelyből az életet adó energia ered. 

0 Tovább

Az Élet Virága szakrális geometriai forma a teremtés alapkódja

Az Univerzumban minden az Élet Virága sémája alapján jön létre. Testünk minden sejtjének és minden molekulájának az alapja is ez a geometriai struktúra. Olyan mint egy holografikus séma, amely minden formájában megtalálható az atomoktól kezdve a galaxisokig.

Az Élet Virága sok egybevágó körből áll, amelyek aztán egy hatszöget adnak ki. A központi kör köré először hat kört kell rajzolni, úgy hogy azok a középpontjában találkozzanak. Így létrejön az első “hatszirmú virág”. Majd addig kell ilyen formában folytatni a körök rajzolását, amíg létre nem jön az a hatszögű forma, amelyben minden virág teljes. 

Ebben a videón jól látható az Élet Virága létrehozása:

https://www.youtube.com/watch?v=KMT0cIyH_vs

Az Élet Virága szerkezetébe minden szakrális, vagyis tiszta, szabályos geometriai forma beilleszthető, a platóni testek is. Ezek a görög filozófia szerint az univerzum alapvető építőkövei. A sejtosztódás is az Élet Virága sémáját követi. Az Élet Virága a teremtés és az élet harmonikus formája az Univerzumban.

Forrás:

https://www.visioneolistica.it/fiore-della-vita/

0 Tovább

Utolsó kommentek